WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Saturday, 22 July 2017

mini stationery giveaway by mirzasyazwina

Assalamualaikum 💞

klik banner kalau nak join 👆

syarat-syarat giveaway :

 buat satu entry yang bertajuk mini stationery giveaway by mirzasyazwina

copy banner di atas dan link kan ke entry ni

follow blog ini https://dorayakino.blogspot.my/

follow instagram @mirzarohizat
                   @da.pok

jangan lupa tinggalkan link entry anda ke ruangan komen okay 

"Mini Giveaway : Duit Raya"

Assalamualaikum 😍

jom meriahkan GiveAway ni. klik banner untuk join 👆

Monday, 3 July 2017

PEMENANG GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 👀

hai semua alhamdulilah sekarang dah tiba masa Dila umum pemenang untuk giveaway yang Dila anjurkan. jeng! jeng! jeng!


TAHNIAH! 👇👇👇


kepada yang join tu Dila ucapkan banyak-banyak terima kasih yaa. nanti insyAllah Dila akan buat lagi jangan lah tak join tauu?
okay kepada pemenang boleh emailkan details awak kat email Dila yer

nuruladilamohsin94@gmail.com

GRACIAS 💕

Sunday, 2 July 2017

LIST PESERTA GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 👋

maaf ya semua peserta lambat sikit update sebab busy nak raya haritu. hehe
masih tak terlambat rasanya nak ucap Selamat Hari Raya semua. Maaf Zahir dan Batin yaa. okay kat bawah ni list peserta giveaway yang saya anjurkan haritu

1. http://dorayakino.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
2. http://panphila.blogspot.my
3. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
4. https://aunilieyana.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
5. http://www.syuhadasalleh.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
6. http://themaiman.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
7. https://belogsjm.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau-20jun2017.html
8. http://mama3danish.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
9. http://irismyra.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
11. http://messarah.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
12. http://jombercontest.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
13. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
14. http://www.kasihjuju.com/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
15. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
16. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
17. http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
18. http://inibelogantynid.blogspot.com/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
19. http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
20. http://afifahanuar.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
21. https://alyamaisarahxo.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
22. http://queensyanis.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
23. http://fairytalebyhusna.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
24. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
25. http://fatinun.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
26. http://maszull.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
27. http://sfilzahtulhr.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
28. http://jnjikita.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
29. http://www.mialiana.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
30. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
31. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
32. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
33. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
34. http://the-fadedd.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html?m=1
35. http://akhalilah.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
36. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
37. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
38. http://letsliveourlive.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
39. http://happinessin-me.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
40. http://honeyoyeke.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
41. https://smoochiemallow.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
42. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
43. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
44. http://www.mohdnoorshawals.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
45. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
46. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
47. http://penselduabee.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
48. http://tarotthefool.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
49. https://loveneddy.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
50. http://theaaisy.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau-20-june.html

okay boleh check kot2 terlepas pandang. pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat. Terima kasih 😉

Friday, 2 June 2017

Apa Itu 'PROFIX'

Assalamualaikum


 Adakah anda mempunyai masalah wajah yang berikut ?

  • Parut berlubang
  • Jerawat
  • Pori terbuka
  • Kulit kering
  • Simptom resdung
  • Hormon tak stabil
'SEKARANG KAMI JUMPA JALAN PENYELESAIANNYA !'


Bagaimana ia berfungsi ?

  • Mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit dengan vitamin E semulajadi yang mengandungi paras anti-radang yang tinggi.
  • Memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen.
Kenapa anda perlu pilih krim ini ?

  • Senang digunakan
  • Nampak perubahan seawal 1 minggu
  • 100% asli, semulajadi dan selamat
  • GMP, halal, lulus KKM

Kandungan Produk

  • Ekstrak Vitanim E - Vitamin yang dirumus khas untuk membantu menyelesaikan masalah muka berlubang, mengecilkan pori-pori dan mengembalikan keremajaan kulit
  • ACD Fruit Mix - Formula khas yang direka mengikuit keperluan kulit muka kita
  • Ekstrak Pati Rose Jepun - Bauan dari ekstrak pati Rose Samurai yang menyegarkan
  • Water Based Cream - Mudah meresap ke dalam kulit kita
  • Aqua, Carboner dan Phytofuse
  • 100% bahan semulajadi
Cara Menggunakan PROFIX

  • Basuh muka dengan sabun anti-bakteria/sabun biasa. kemudian sapukan krim sehingga rata
  • Dengan pergerakkan tangan memutar ke arah lawan jam. Gunakan setiap pagi dan malam
TESTIMONI PROFIX






Macam mana nak dapatkan PROFIX?

 Terus whatsapp 017 476 4816
Anda boleh follow instagram profix_mukaberlubang

HARGA ?

1 unit PROFIX = RM 50
Postage RM 8 (SM) RM 10 (SS)






Wednesday, 31 May 2017

Anak Perantau Berpuasa

Assalamualaikum 😊

tengok tajuk pun dah sedih kan? well tahun ni first time berpuasa di negeri orang, tak dapat nak berpuasa dengan family 😔 sedih yaa memang sedih. sebelum ni aku laa yg tolong mama beli makanan, tolong masak kat dapur, masak makanan untuk sahur sama-sama. maklumlah anak perempuan sorang jer kan? so memang kami berdua lah yg bertungkus lumus siapkan juadah untuk ahli keluarga yg lain.
tapi tahun ni aku terpaksa sambut jauh dari keluarga sebab cuti semester start lepas raya. so pengalaman yg baru jugak untuk aku sebenarnya sebab tinggal dua semester je lagi nak habiskan study. 
dan memandangkan kali ni aku busy dengan Final Year Project aku jugak, aku hanya dapat balik beraya jer nanti. well doakan FYP aku tu berjalan lancar guys. lepas jer present nanti aku rasa macam lepas satu beban yg dok pikul selama 6 bulan ni. memang takut weyh kalau tak lepas. maklumlah kos animation ni susah sikit. semua benda kita kena buat sendiri. bukan main copy paste jer. lepastu pulak bidang animasi ni selalunya dikritik oleh orang2 seni. otak diorang ni lain macam sikit. soalan bodoh pun boleh buat kita fail 😥
benda yg aku paling takut sekali nak cari tiket bas nanti. hahaha kalau tak jumpa merana lah aku raya kat sini sorang2. kadang aku terpikir jugak, macam mana lah kan nak perantau yg dok luar negara tu? mesti diorang lagi sedih kan? ye lah, jgn kata nak sambut puasa, balik raya pun tak boleh. aku yg tak dapat balik puasa pun menangis. inikan pulak diorang tu. 
okay lah sikit ja coretan malam-malam ni. have a good night semua 💕

Thursday, 25 May 2017

GIVE AWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 😊

Hai. tibalah masa aku pulak nak buat giveaway haha asyik join yang orang jer. okay marilah sama2 kita meriahkan giveaway ni. hadiahnyaa misteri you alls mana boleh cakap. kena join dululah yerr
okay syarat-syarat dia mudah saja follow kat bawah ni 👇

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU' dan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih secara random

Semoga Berjaya