WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Friday, 11 August 2017

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Assalamualaikum πŸ˜‰ moh kita bersegmen



klik banner untuk join πŸ‘†


tengok tuu hadiah-hadih dia. bestnya kalau rezeki dila dapat conditioner tuu. sebab memang dila pakai pun. best sangat bila pakai. lembut jer rambut kita πŸ˜€

semoga murah rezeki tuan blog sebab sudi share rezeki dgn kita semua, insyALLAH 😊

Bermula hanya kenalan WeChat

Assalamualaukum. hai semua. 

rasa nak tulis panjang-panjang pulak harini. acah free padahal ada jer kerja nak kena siapkan. okay btw skrg dila dah masuk semester 7 means semester akhir laa dekat unikl ni. sedihnya nak habis kan? lepas ni nak jumpa kawan2 dah jauh dah. sobsπŸ˜”

okay bukan nak cerita tu sebenarnya hehe. malam ni nak cerita sikit pasal 'love life' dila. jangan muntah tau sebab bukan romantik pun. haha

okay, dila sebenarnya kenal dia sebelum kami rapat lagi. tapi tahu nama jer tak pernah sembang pun. ayah dia ada buka kedai makan kat depan taman dila so mmg selalu lah pergi tapi tak selalu nampak dia kat kedai tu. dila rapat jugak lah dgn ayah dan arwah mak dia masa tu. kitorang sebaya, first dila jumpa dia tu dia datang bagi bungkusan nasik goreng yg dila pesan. bapak ahh sombong gila mamat ni. haha dia dtg bagi tu senyum pun tak. lantaklah dila pun buat bodoh then balik.
and waktu umur dila 18, dila dapat tahu mak dia meninggal, sakit buah pinggang. lama jugak kedai tu tutup. lepastu tak pernah nampak dia dah kat kedai. sampailah satu hari ni, dia request friend kat WeChat. haha dak2 wicet tume tuu. dila pun sb kenal kan, accept jelaa.

dia cakap kenal dila la apa semua time tu masing2 umur 19. dila study form 6 and dia kat kolej komuniti. first date seminggu lepas chat2 apa semua tu kot. (haha malunya) time first date tu dila just pakai t-shirt dgn seluar track je. saja nak test dia ni pandang rupa tak. dia buat tak tahu ja babe. bawak jalan masuk pekan lagi haa. aduhh dah la aku pakai cikai jer πŸ˜“




 ni rasa gambar 2015 sebab dia dah mula simpan jambang πŸ˜„

lepas dari tu kitorang pun makin rapat tapi dila ni waktu tu nakal sikit. time tu mmg dila ramai kawan laki and dila tak anggap pun nak serius dgn dia. mmg dia banyak nangis time tu sbb dila selalu kantoi. biasalah umur budak lagi kan? and lama lepas tu bila tgk effort dia, and dia langsung tak ungkit masa lalu dilabanyak nasihat dila pasal family apa semua. i know that he is the one. cara dia layan family dila, cara dia layan mama dila macam mak dia sendiri. πŸ’•

Ogos 2014,kitorang terpaksa berjauhan. dila dapat sambung study kat kl. dia dapat kat perlis. dia ikut family dila datang hantar dila kat sini. masa datang ok jer tapi bila nak balik, dia boleh nangis πŸ˜…jenuh pulak dia pujuk dia time tu. dia cakap, lepas ni dah takdak sapa nak teman dia, nak jaga dia kat sana. Allah, time tu dila pun sebak. but all went well. lepas tu kita dah biasa duduk jauh2. yg penting jaga hati, jaga mata, setia.✌kalau nak curang, duduk dekat pun boleh curang.

tipu lah kalau dila cakap kami ni bahagia jer memanjang. ada jugak gaduh2 semua tu tapi dua2 kena pandai selesai lah masalah sama2. and apa yg dila nampak pada dia, dia sangat care tentang org yg dia sayang. lagi2 family dia. and cara dia sweet tu lain drpd org. dila pun bukan jenis perempuan yg mintak beli itu ini, bawak p tempat sweet2 kaa macam Paris tu. haha hg bawak aku p pasar malam pun cukup lahhh.

ni latest punya gambar kot. ramai cakap dah macam adik abang πŸ˜†

so rasanya setakat itu saja kot. cuma nak cakap apa yg penting, hargailah orang yg ada di sekeliling kita sbb org2 yg macam ni lah yg sebenarnya sygkan kita. untuk awak tuu, tahun ni dah masuk tahun yg ke 5, semoga urusan kita berdua untuk mendirikan masjid di masa akan datang dipermudahkan oleh Allah S.W.T, insyAllah πŸ’—


GA : Jom Menang Barangan Lazada Bernilai RM20 by S.K

klik banner untuk join πŸ‘†


okay kalaulah dila menang kan, dila nak beli beg yang kat atas tu jer. sebab dah lama usha. hehe
kalau rezeki berpihak kepada dila mmg dila nak sangat beg tuu. lawa kan? simple jer πŸ’•

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com





Assalamualaikum dan salam sejahtera


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor 

  • Like Fanpage 

  • Add To Circle Sponsor 
  • Follow Instagram Sponsor  

  • Follow Twitter Sponsor 
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI



17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 
 1 September 2017


Sekian , terima kasih




Thursday, 10 August 2017

Give Away by Makbapakkauhijau

Assalamualaikum semua 😊

Alhamdulilah dapat lagi share rezeki dengan semua. btw untuk pemenang sebelum ni nak tahu apa hadiah dia? si pemenang dapat 1 Gel Cleansing by Profix. haa bertuah kan dia. so untuk kali ni, pemenang akan dapat topup RM 10 you alls. hehe


1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'Give Away Topup by Makbapakkauhijaudan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih jika memenuhi syarat
6. Give Away start 10/8/2017 - 20/8/2017

GOODLUCK πŸ’•

Wednesday, 9 August 2017

Penting Untuk Kita Semua


Bagi yang masih belum tahu apa itu Norah wax, NORAH wax adalah salah satu wax yang membantu menyingkirkan bulu secara semi-permanent dengan cara mencabut bulu anda hingga ke akar ☺️


Formula wax Norah berkesan mencabut bulu secara lembut dari akar menjadikan kulit licin dan tahan lebih lama.

Dengan Norah juga, bulu yang tumbuh semula semakin jarang dan halus



HOT & COLD NORAH ?


Hot Norah untuk kegunaan anda dirumah khususnya untuk anda yang ingin merasai pengalaman berwaxing seperti spa tanpa perlu ke salon! πŸ˜Manakala Cold Norah pula sangat sesuai untuk anda si kaki travel! because READY TO USED ON THE GO! πŸ˜πŸ€€

TIPS NORAH! πŸ˜


Ada yang cadang nak berhome spa dengan Hot Norah lepas balik kerja nanti tak ? Sebelum tu, jom admin bagi tips sikit. πŸ˜‹


Selepas Hot Norah anda dicairkan, biarkan seketika hingga suam tau. Masukkan botol Norah anda dalam bekas berisi air panas bagi memastikan Norah anda mantain cair. Setelah suam, test dahulu suhu Norah anda pada pergelangan tangan sebelum sesi waxing dijalankan. Elakkan sama sekali guna semasa panas ya

Selamat berNorah dari admin kesayangan semua!


Jom dapatkan Twinpack Norah yang mengandungi 1 Hot & 1 Cold sekarang!
Hot Norah untuk anda merasai pengalaman berwaxing seperti spa di rumah. Manakala Cold Norah pula dicipta khas untuk anda sebagai mobile produk, πŸ›΅πŸš— khususnya untuk anda bawa travel!


Tunggu apa lagi, cepat jom dapatkan NORAH

Hanya RM 35 untuk 1 jar

cuma whatsapp: 017 476 4816

instagram: norahwaxbyadila πŸ˜˜

Tuesday, 8 August 2017

Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....
Read more: http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html#ixzz4pATxUaxl

"Planner Giveaway by Eeca Shyaa"

Assalamualaikum πŸ˜‰

klik banner untuk join πŸ‘†

So yeah, jom follow syarat-syarat untuk join Planner Giveaway By Eeca Shyaa ni. 

1. Follow blog Eeca Shyaa
2. Follow Instagram Eeca Shyaa
3. Follow Facebook page Xechalogy.
4. Komen mana-mana dua entri yang ada dalam blog ini.
5. Copy banner dan buat satu entri bertajuk "Planner Giveaway by Eeca Shyaa". (please backlink)
6. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen disini.

Semua syarat wajib dibuat. Mudah jak kan? Tak buat pening kepala pun. Hehe. Giveaway ini akan berlangsung dari 05/08/2017 hingga 31/08/2017. Pemenang hanya seorang sahaja dan akan dipilih melalui Random.org. Result akan diumum pada minggu pertama bulan September jika tidak ada apa-apa halangan. Giveaway ini hanya valid untuk yang tinggal di Malaysia sahaja. 

Monday, 7 August 2017

Cat Photography by Me

Assalamualaikum. hai semua πŸ’•

ada tak kat sini yang suka kucing, cinta kucing dan kat rumah dia ada banyak sangat kucing? haha kita geng lah. kat rumah aku saja ada 10 ekor dah. mula2 bela 4 ekor jer tu pun entah kucing sapa2 datang rumah. and beranak2 sampailah 10 ekor semua. nak buang, sayang. tak sampai hati weh sebab dah bela lama kan? 
haa baru ni saja laa try tangkap gambar kucing kesayangan keluarga. nama dia 'abang' sebab dia je jantan antara 3 beradik dia. jenis kucing yg memilih makan. nak nasik je, yg lain taknak. lauk ikan rebus jer dia makan. sebab tu bila balik kampung, kena bawak. yang lain makan jer apa yg ada, dia ni susah sikit. so abang ni dia unik sikit. sebab mata dia sebelah biru, sebelah coklat. tapi yang biru tu, bukan biru penuh. ada coklat sikit tepi2 dia. nak tengok gambar dia?

 okay awak2 ni haa si abang tu. acah handsome jer dia. haha
muka tak pernah nak senyum tapi pandai pulak dia pandang camera. btw tilam kucing ni aku beli kat SG SHOP tu haa. sampai2 besaq gilaaaa. kucing semua suka tidur dalam tu sebab tilam empuk sangat 
lagi satu abang ni tak boleh langsung bulu dia kotor. dia sentiasa 'mandi'
padahal bukan nak p mana pun,awek pun takdak. haha
well this is one of my pet. sebenarnya nak tulis pasal cuti sem. tapi nanti lah ehh
korang ada kucing tak?share lahh