WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Monday, 7 August 2017

Cat Photography by Me

Assalamualaikum. hai semua 💕

ada tak kat sini yang suka kucing, cinta kucing dan kat rumah dia ada banyak sangat kucing? haha kita geng lah. kat rumah aku saja ada 10 ekor dah. mula2 bela 4 ekor jer tu pun entah kucing sapa2 datang rumah. and beranak2 sampailah 10 ekor semua. nak buang, sayang. tak sampai hati weh sebab dah bela lama kan? 
haa baru ni saja laa try tangkap gambar kucing kesayangan keluarga. nama dia 'abang' sebab dia je jantan antara 3 beradik dia. jenis kucing yg memilih makan. nak nasik je, yg lain taknak. lauk ikan rebus jer dia makan. sebab tu bila balik kampung, kena bawak. yang lain makan jer apa yg ada, dia ni susah sikit. so abang ni dia unik sikit. sebab mata dia sebelah biru, sebelah coklat. tapi yang biru tu, bukan biru penuh. ada coklat sikit tepi2 dia. nak tengok gambar dia?

 okay awak2 ni haa si abang tu. acah handsome jer dia. haha
muka tak pernah nak senyum tapi pandai pulak dia pandang camera. btw tilam kucing ni aku beli kat SG SHOP tu haa. sampai2 besaq gilaaaa. kucing semua suka tidur dalam tu sebab tilam empuk sangat 
lagi satu abang ni tak boleh langsung bulu dia kotor. dia sentiasa 'mandi'
padahal bukan nak p mana pun,awek pun takdak. haha
well this is one of my pet. sebenarnya nak tulis pasal cuti sem. tapi nanti lah ehh
korang ada kucing tak?share lahh

No comments:

Post a Comment