WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Saturday, 30 September 2017

Wajib Tak Tuntut Hadiah Giveaway ?

hai semua. okay dah lama sebenarnya nak tulis pasal ni. harap korang boleh bagi pendapat. aku ada join satu GIVEAWAY rasanya bulan 5 haritu or 6 aku tak pasti. GIVEAWAY tu cakap dia akan pilih random blogger seramai 10 orang rasanya untuk menang RM 50 each person.
okay duit kan sapa taknak join. then aku join. alhadulilah menang guys, syukur. dia pun suruh email lah details semua kan then i did that. dia cakap dia akan bank in dalam masa 2 minggu. okay aku tak kisah pun pasal tuu. aku sabar jela tunggu.
then lepas 2 minggu aku pelik lah duit tak masuk lagi, aku email lah tanya dia. dia cakap tengah tunggu pemenang lain dulu sebab ada lagi yang belum bagi details. then dia cakap ada yg dia dah bayar, okay fine. aku cakap takpa just nak confirm je. last2 diam macam tu jaa weyhh. hahahaha
aku taktau lah orang yg lain tu dapat ke tak. aku email pun dia dah tak reply dah. tapi blog update jer. rasanya dia cuma buat GIVEAWAY sebab nak GAIN FOLLWERS kot kan?
btw geram lah jugak. dia tu boleh kata BLOGGER FEMES jugak laa sebab followers dia ramai. ramai sebab banyak buat GIVEAWAY then menipu i dont know laa kan?

so untuk pemilik blog, i wish you baca

'lain kali jangan laa menipu kalau nak buat GIVEAWAY tuu. suruh follow macam-macam syarat last-last habuk pun takdakk. be matured laa. bayangkan kalau diri sendiri kena macam tu. seronok ke? lain kali kalau dah rasa tak mampu jangan bagi cash. bagi jer barang yg dah guna, beli bundle ke. cadangan saja laaa'

okay tu ja nak bebel. muahh 👄

Wednesday, 9 August 2017

Penting Untuk Kita Semua


Bagi yang masih belum tahu apa itu Norah wax, NORAH wax adalah salah satu wax yang membantu menyingkirkan bulu secara semi-permanent dengan cara mencabut bulu anda hingga ke akar ☺️


Formula wax Norah berkesan mencabut bulu secara lembut dari akar menjadikan kulit licin dan tahan lebih lama.

Dengan Norah juga, bulu yang tumbuh semula semakin jarang dan halus



HOT & COLD NORAH ?


Hot Norah untuk kegunaan anda dirumah khususnya untuk anda yang ingin merasai pengalaman berwaxing seperti spa tanpa perlu ke salon! 😍Manakala Cold Norah pula sangat sesuai untuk anda si kaki travel! because READY TO USED ON THE GO! 😍🤤

TIPS NORAH! 😍


Ada yang cadang nak berhome spa dengan Hot Norah lepas balik kerja nanti tak ? Sebelum tu, jom admin bagi tips sikit. 😋


Selepas Hot Norah anda dicairkan, biarkan seketika hingga suam tau. Masukkan botol Norah anda dalam bekas berisi air panas bagi memastikan Norah anda mantain cair. Setelah suam, test dahulu suhu Norah anda pada pergelangan tangan sebelum sesi waxing dijalankan. Elakkan sama sekali guna semasa panas ya

Selamat berNorah dari admin kesayangan semua!


Jom dapatkan Twinpack Norah yang mengandungi 1 Hot & 1 Cold sekarang!
Hot Norah untuk anda merasai pengalaman berwaxing seperti spa di rumah. Manakala Cold Norah pula dicipta khas untuk anda sebagai mobile produk, 🛵🚗 khususnya untuk anda bawa travel!


Tunggu apa lagi, cepat jom dapatkan NORAH

Hanya RM 35 untuk 1 jar

cuma whatsapp: 017 476 4816

instagram: norahwaxbyadila 😘

Monday, 7 August 2017

Cat Photography by Me

Assalamualaikum. hai semua 💕

ada tak kat sini yang suka kucing, cinta kucing dan kat rumah dia ada banyak sangat kucing? haha kita geng lah. kat rumah aku saja ada 10 ekor dah. mula2 bela 4 ekor jer tu pun entah kucing sapa2 datang rumah. and beranak2 sampailah 10 ekor semua. nak buang, sayang. tak sampai hati weh sebab dah bela lama kan? 
haa baru ni saja laa try tangkap gambar kucing kesayangan keluarga. nama dia 'abang' sebab dia je jantan antara 3 beradik dia. jenis kucing yg memilih makan. nak nasik je, yg lain taknak. lauk ikan rebus jer dia makan. sebab tu bila balik kampung, kena bawak. yang lain makan jer apa yg ada, dia ni susah sikit. so abang ni dia unik sikit. sebab mata dia sebelah biru, sebelah coklat. tapi yang biru tu, bukan biru penuh. ada coklat sikit tepi2 dia. nak tengok gambar dia?

 okay awak2 ni haa si abang tu. acah handsome jer dia. haha
muka tak pernah nak senyum tapi pandai pulak dia pandang camera. btw tilam kucing ni aku beli kat SG SHOP tu haa. sampai2 besaq gilaaaa. kucing semua suka tidur dalam tu sebab tilam empuk sangat 
lagi satu abang ni tak boleh langsung bulu dia kotor. dia sentiasa 'mandi'
padahal bukan nak p mana pun,awek pun takdak. haha
well this is one of my pet. sebenarnya nak tulis pasal cuti sem. tapi nanti lah ehh
korang ada kucing tak?share lahh

Monday, 3 July 2017

PEMENANG GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 👀

hai semua alhamdulilah sekarang dah tiba masa Dila umum pemenang untuk giveaway yang Dila anjurkan. jeng! jeng! jeng!


TAHNIAH! 👇👇👇


kepada yang join tu Dila ucapkan banyak-banyak terima kasih yaa. nanti insyAllah Dila akan buat lagi jangan lah tak join tauu?
okay kepada pemenang boleh emailkan details awak kat email Dila yer

nuruladilamohsin94@gmail.com

GRACIAS 💕

Sunday, 2 July 2017

LIST PESERTA GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 👋

maaf ya semua peserta lambat sikit update sebab busy nak raya haritu. hehe
masih tak terlambat rasanya nak ucap Selamat Hari Raya semua. Maaf Zahir dan Batin yaa. okay kat bawah ni list peserta giveaway yang saya anjurkan haritu

1. http://dorayakino.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
2. http://panphila.blogspot.my
3. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
4. https://aunilieyana.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
5. http://www.syuhadasalleh.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
6. http://themaiman.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
7. https://belogsjm.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau-20jun2017.html
8. http://mama3danish.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
9. http://irismyra.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
11. http://messarah.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
12. http://jombercontest.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
13. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
14. http://www.kasihjuju.com/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
15. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
16. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
17. http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
18. http://inibelogantynid.blogspot.com/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
19. http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
20. http://afifahanuar.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
21. https://alyamaisarahxo.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
22. http://queensyanis.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
23. http://fairytalebyhusna.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
24. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
25. http://fatinun.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
26. http://maszull.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
27. http://sfilzahtulhr.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
28. http://jnjikita.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
29. http://www.mialiana.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
30. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
31. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
32. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
33. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
34. http://the-fadedd.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html?m=1
35. http://akhalilah.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
36. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
37. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
38. http://letsliveourlive.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
39. http://happinessin-me.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
40. http://honeyoyeke.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
41. https://smoochiemallow.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
42. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
43. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
44. http://www.mohdnoorshawals.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
45. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
46. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
47. http://penselduabee.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
48. http://tarotthefool.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
49. https://loveneddy.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
50. http://theaaisy.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau-20-june.html

okay boleh check kot2 terlepas pandang. pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat. Terima kasih 😉

Friday, 2 June 2017

Apa Itu 'PROFIX'

Assalamualaikum


 Adakah anda mempunyai masalah wajah yang berikut ?

  • Parut berlubang
  • Jerawat
  • Pori terbuka
  • Kulit kering
  • Simptom resdung
  • Hormon tak stabil
'SEKARANG KAMI JUMPA JALAN PENYELESAIANNYA !'


Bagaimana ia berfungsi ?

  • Mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit dengan vitamin E semulajadi yang mengandungi paras anti-radang yang tinggi.
  • Memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen.
Kenapa anda perlu pilih krim ini ?

  • Senang digunakan
  • Nampak perubahan seawal 1 minggu
  • 100% asli, semulajadi dan selamat
  • GMP, halal, lulus KKM

Kandungan Produk

  • Ekstrak Vitanim E - Vitamin yang dirumus khas untuk membantu menyelesaikan masalah muka berlubang, mengecilkan pori-pori dan mengembalikan keremajaan kulit
  • ACD Fruit Mix - Formula khas yang direka mengikuit keperluan kulit muka kita
  • Ekstrak Pati Rose Jepun - Bauan dari ekstrak pati Rose Samurai yang menyegarkan
  • Water Based Cream - Mudah meresap ke dalam kulit kita
  • Aqua, Carboner dan Phytofuse
  • 100% bahan semulajadi
Cara Menggunakan PROFIX

  • Basuh muka dengan sabun anti-bakteria/sabun biasa. kemudian sapukan krim sehingga rata
  • Dengan pergerakkan tangan memutar ke arah lawan jam. Gunakan setiap pagi dan malam
TESTIMONI PROFIX






Macam mana nak dapatkan PROFIX?

 Terus whatsapp 017 476 4816
Anda boleh follow instagram profix_mukaberlubang

HARGA ?

1 unit PROFIX = RM 50
Postage RM 8 (SM) RM 10 (SS)






Wednesday, 31 May 2017

Anak Perantau Berpuasa

Assalamualaikum 😊

tengok tajuk pun dah sedih kan? well tahun ni first time berpuasa di negeri orang, tak dapat nak berpuasa dengan family 😔 sedih yaa memang sedih. sebelum ni aku laa yg tolong mama beli makanan, tolong masak kat dapur, masak makanan untuk sahur sama-sama. maklumlah anak perempuan sorang jer kan? so memang kami berdua lah yg bertungkus lumus siapkan juadah untuk ahli keluarga yg lain.
tapi tahun ni aku terpaksa sambut jauh dari keluarga sebab cuti semester start lepas raya. so pengalaman yg baru jugak untuk aku sebenarnya sebab tinggal dua semester je lagi nak habiskan study. 
dan memandangkan kali ni aku busy dengan Final Year Project aku jugak, aku hanya dapat balik beraya jer nanti. well doakan FYP aku tu berjalan lancar guys. lepas jer present nanti aku rasa macam lepas satu beban yg dok pikul selama 6 bulan ni. memang takut weyh kalau tak lepas. maklumlah kos animation ni susah sikit. semua benda kita kena buat sendiri. bukan main copy paste jer. lepastu pulak bidang animasi ni selalunya dikritik oleh orang2 seni. otak diorang ni lain macam sikit. soalan bodoh pun boleh buat kita fail 😥
benda yg aku paling takut sekali nak cari tiket bas nanti. hahaha kalau tak jumpa merana lah aku raya kat sini sorang2. kadang aku terpikir jugak, macam mana lah kan nak perantau yg dok luar negara tu? mesti diorang lagi sedih kan? ye lah, jgn kata nak sambut puasa, balik raya pun tak boleh. aku yg tak dapat balik puasa pun menangis. inikan pulak diorang tu. 
okay lah sikit ja coretan malam-malam ni. have a good night semua 💕