WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Monday, 21 August 2017

Pemenang Give Away Top Up by Makbapakkauhijau

Alhamdulilah. selesai sudah Give Away yang kedua ni. so pemenangnya adalah
 
 
kepada yang join terima kasih sangat-sangat sebab meriahkan Give Away ni yaa :)
insyAllah ada rezeki dila akan buat lagi. so kepada pemenang boleh emailkan awak punya number telefon yaa. thank you

Friday, 11 August 2017

Bermula hanya kenalan WeChat

Assalamualaukum. hai semua. 

rasa nak tulis panjang-panjang pulak harini. acah free padahal ada jer kerja nak kena siapkan. okay btw skrg dila dah masuk semester 7 means semester akhir laa dekat unikl ni. sedihnya nak habis kan? lepas ni nak jumpa kawan2 dah jauh dah. sobsπŸ˜”

okay bukan nak cerita tu sebenarnya hehe. malam ni nak cerita sikit pasal 'love life' dila. jangan muntah tau sebab bukan romantik pun. haha

okay, dila sebenarnya kenal dia sebelum kami rapat lagi. tapi tahu nama jer tak pernah sembang pun. ayah dia ada buka kedai makan kat depan taman dila so mmg selalu lah pergi tapi tak selalu nampak dia kat kedai tu. dila rapat jugak lah dgn ayah dan arwah mak dia masa tu. kitorang sebaya, first dila jumpa dia tu dia datang bagi bungkusan nasik goreng yg dila pesan. bapak ahh sombong gila mamat ni. haha dia dtg bagi tu senyum pun tak. lantaklah dila pun buat bodoh then balik.
and waktu umur dila 18, dila dapat tahu mak dia meninggal, sakit buah pinggang. lama jugak kedai tu tutup. lepastu tak pernah nampak dia dah kat kedai. sampailah satu hari ni, dia request friend kat WeChat. haha dak2 wicet tume tuu. dila pun sb kenal kan, accept jelaa.

dia cakap kenal dila la apa semua time tu masing2 umur 19. dila study form 6 and dia kat kolej komuniti. first date seminggu lepas chat2 apa semua tu kot. (haha malunya) time first date tu dila just pakai t-shirt dgn seluar track je. saja nak test dia ni pandang rupa tak. dia buat tak tahu ja babe. bawak jalan masuk pekan lagi haa. aduhh dah la aku pakai cikai jer πŸ˜“




 ni rasa gambar 2015 sebab dia dah mula simpan jambang πŸ˜„

lepas dari tu kitorang pun makin rapat tapi dila ni waktu tu nakal sikit. time tu mmg dila ramai kawan laki and dila tak anggap pun nak serius dgn dia. mmg dia banyak nangis time tu sbb dila selalu kantoi. biasalah umur budak lagi kan? and lama lepas tu bila tgk effort dia, and dia langsung tak ungkit masa lalu dilabanyak nasihat dila pasal family apa semua. i know that he is the one. cara dia layan family dila, cara dia layan mama dila macam mak dia sendiri. πŸ’•

Ogos 2014,kitorang terpaksa berjauhan. dila dapat sambung study kat kl. dia dapat kat perlis. dia ikut family dila datang hantar dila kat sini. masa datang ok jer tapi bila nak balik, dia boleh nangis πŸ˜…jenuh pulak dia pujuk dia time tu. dia cakap, lepas ni dah takdak sapa nak teman dia, nak jaga dia kat sana. Allah, time tu dila pun sebak. but all went well. lepas tu kita dah biasa duduk jauh2. yg penting jaga hati, jaga mata, setia.✌kalau nak curang, duduk dekat pun boleh curang.

tipu lah kalau dila cakap kami ni bahagia jer memanjang. ada jugak gaduh2 semua tu tapi dua2 kena pandai selesai lah masalah sama2. and apa yg dila nampak pada dia, dia sangat care tentang org yg dia sayang. lagi2 family dia. and cara dia sweet tu lain drpd org. dila pun bukan jenis perempuan yg mintak beli itu ini, bawak p tempat sweet2 kaa macam Paris tu. haha hg bawak aku p pasar malam pun cukup lahhh.

ni latest punya gambar kot. ramai cakap dah macam adik abang πŸ˜†

so rasanya setakat itu saja kot. cuma nak cakap apa yg penting, hargailah orang yg ada di sekeliling kita sbb org2 yg macam ni lah yg sebenarnya sygkan kita. untuk awak tuu, tahun ni dah masuk tahun yg ke 5, semoga urusan kita berdua untuk mendirikan masjid di masa akan datang dipermudahkan oleh Allah S.W.T, insyAllah πŸ’—


Thursday, 10 August 2017

Give Away by Makbapakkauhijau

Assalamualaikum semua 😊

Alhamdulilah dapat lagi share rezeki dengan semua. btw untuk pemenang sebelum ni nak tahu apa hadiah dia? si pemenang dapat 1 Gel Cleansing by Profix. haa bertuah kan dia. so untuk kali ni, pemenang akan dapat topup RM 10 you alls. hehe


1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'Give Away Topup by Makbapakkauhijaudan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih jika memenuhi syarat
6. Give Away start 10/8/2017 - 20/8/2017

GOODLUCK πŸ’•

Wednesday, 9 August 2017

Penting Untuk Kita Semua


Bagi yang masih belum tahu apa itu Norah wax, NORAH wax adalah salah satu wax yang membantu menyingkirkan bulu secara semi-permanent dengan cara mencabut bulu anda hingga ke akar ☺️


Formula wax Norah berkesan mencabut bulu secara lembut dari akar menjadikan kulit licin dan tahan lebih lama.

Dengan Norah juga, bulu yang tumbuh semula semakin jarang dan halus



HOT & COLD NORAH ?


Hot Norah untuk kegunaan anda dirumah khususnya untuk anda yang ingin merasai pengalaman berwaxing seperti spa tanpa perlu ke salon! πŸ˜Manakala Cold Norah pula sangat sesuai untuk anda si kaki travel! because READY TO USED ON THE GO! πŸ˜πŸ€€

TIPS NORAH! πŸ˜


Ada yang cadang nak berhome spa dengan Hot Norah lepas balik kerja nanti tak ? Sebelum tu, jom admin bagi tips sikit. πŸ˜‹


Selepas Hot Norah anda dicairkan, biarkan seketika hingga suam tau. Masukkan botol Norah anda dalam bekas berisi air panas bagi memastikan Norah anda mantain cair. Setelah suam, test dahulu suhu Norah anda pada pergelangan tangan sebelum sesi waxing dijalankan. Elakkan sama sekali guna semasa panas ya

Selamat berNorah dari admin kesayangan semua!


Jom dapatkan Twinpack Norah yang mengandungi 1 Hot & 1 Cold sekarang!
Hot Norah untuk anda merasai pengalaman berwaxing seperti spa di rumah. Manakala Cold Norah pula dicipta khas untuk anda sebagai mobile produk, πŸ›΅πŸš— khususnya untuk anda bawa travel!


Tunggu apa lagi, cepat jom dapatkan NORAH

Hanya RM 35 untuk 1 jar

cuma whatsapp: 017 476 4816

instagram: norahwaxbyadila πŸ˜˜

Tuesday, 8 August 2017

"Planner Giveaway by Eeca Shyaa"

Assalamualaikum πŸ˜‰

klik banner untuk join πŸ‘†

So yeah, jom follow syarat-syarat untuk join Planner Giveaway By Eeca Shyaa ni. 

1. Follow blog Eeca Shyaa
2. Follow Instagram Eeca Shyaa
3. Follow Facebook page Xechalogy.
4. Komen mana-mana dua entri yang ada dalam blog ini.
5. Copy banner dan buat satu entri bertajuk "Planner Giveaway by Eeca Shyaa". (please backlink)
6. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen disini.

Semua syarat wajib dibuat. Mudah jak kan? Tak buat pening kepala pun. Hehe. Giveaway ini akan berlangsung dari 05/08/2017 hingga 31/08/2017. Pemenang hanya seorang sahaja dan akan dipilih melalui Random.org. Result akan diumum pada minggu pertama bulan September jika tidak ada apa-apa halangan. Giveaway ini hanya valid untuk yang tinggal di Malaysia sahaja. 

Monday, 7 August 2017

Cat Photography by Me

Assalamualaikum. hai semua πŸ’•

ada tak kat sini yang suka kucing, cinta kucing dan kat rumah dia ada banyak sangat kucing? haha kita geng lah. kat rumah aku saja ada 10 ekor dah. mula2 bela 4 ekor jer tu pun entah kucing sapa2 datang rumah. and beranak2 sampailah 10 ekor semua. nak buang, sayang. tak sampai hati weh sebab dah bela lama kan? 
haa baru ni saja laa try tangkap gambar kucing kesayangan keluarga. nama dia 'abang' sebab dia je jantan antara 3 beradik dia. jenis kucing yg memilih makan. nak nasik je, yg lain taknak. lauk ikan rebus jer dia makan. sebab tu bila balik kampung, kena bawak. yang lain makan jer apa yg ada, dia ni susah sikit. so abang ni dia unik sikit. sebab mata dia sebelah biru, sebelah coklat. tapi yang biru tu, bukan biru penuh. ada coklat sikit tepi2 dia. nak tengok gambar dia?

 okay awak2 ni haa si abang tu. acah handsome jer dia. haha
muka tak pernah nak senyum tapi pandai pulak dia pandang camera. btw tilam kucing ni aku beli kat SG SHOP tu haa. sampai2 besaq gilaaaa. kucing semua suka tidur dalam tu sebab tilam empuk sangat 
lagi satu abang ni tak boleh langsung bulu dia kotor. dia sentiasa 'mandi'
padahal bukan nak p mana pun,awek pun takdak. haha
well this is one of my pet. sebenarnya nak tulis pasal cuti sem. tapi nanti lah ehh
korang ada kucing tak?share lahh

Monday, 3 July 2017

PEMENANG GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum πŸ‘€

hai semua alhamdulilah sekarang dah tiba masa Dila umum pemenang untuk giveaway yang Dila anjurkan. jeng! jeng! jeng!


TAHNIAH! πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡


kepada yang join tu Dila ucapkan banyak-banyak terima kasih yaa. nanti insyAllah Dila akan buat lagi jangan lah tak join tauu?
okay kepada pemenang boleh emailkan details awak kat email Dila yer

nuruladilamohsin94@gmail.com

GRACIAS πŸ’•

Sunday, 2 July 2017

LIST PESERTA GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum πŸ‘‹

maaf ya semua peserta lambat sikit update sebab busy nak raya haritu. hehe
masih tak terlambat rasanya nak ucap Selamat Hari Raya semua. Maaf Zahir dan Batin yaa. okay kat bawah ni list peserta giveaway yang saya anjurkan haritu

1. http://dorayakino.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
2. http://panphila.blogspot.my
3. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
4. https://aunilieyana.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
5. http://www.syuhadasalleh.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
6. http://themaiman.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
7. https://belogsjm.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau-20jun2017.html
8. http://mama3danish.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
9. http://irismyra.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
11. http://messarah.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
12. http://jombercontest.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
13. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
14. http://www.kasihjuju.com/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
15. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
16. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
17. http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
18. http://inibelogantynid.blogspot.com/2017/05/give-away-by-makbapakkauhijau.html
19. http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
20. http://afifahanuar.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
21. https://alyamaisarahxo.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
22. http://queensyanis.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
23. http://fairytalebyhusna.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
24. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
25. http://fatinun.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
26. http://maszull.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
27. http://sfilzahtulhr.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
28. http://jnjikita.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
29. http://www.mialiana.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
30. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
31. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
32. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
33. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
34. http://the-fadedd.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html?m=1
35. http://akhalilah.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
36. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
37. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
38. http://letsliveourlive.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
39. http://happinessin-me.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
40. http://honeyoyeke.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
41. https://smoochiemallow.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
42. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
43. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
44. http://www.mohdnoorshawals.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
45. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
46. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
47. http://penselduabee.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
48. http://tarotthefool.blogspot.com/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
49. https://loveneddy.blogspot.my/2017/06/giveaway-by-makbapakkauhijau.html
50. http://theaaisy.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-makbapakkauhijau-20-june.html

okay boleh check kot2 terlepas pandang. pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat. Terima kasih πŸ˜‰

Friday, 2 June 2017

Apa Itu 'PROFIX'

Assalamualaikum


 Adakah anda mempunyai masalah wajah yang berikut ?

  • Parut berlubang
  • Jerawat
  • Pori terbuka
  • Kulit kering
  • Simptom resdung
  • Hormon tak stabil
'SEKARANG KAMI JUMPA JALAN PENYELESAIANNYA !'


Bagaimana ia berfungsi ?

  • Mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit dengan vitamin E semulajadi yang mengandungi paras anti-radang yang tinggi.
  • Memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen.
Kenapa anda perlu pilih krim ini ?

  • Senang digunakan
  • Nampak perubahan seawal 1 minggu
  • 100% asli, semulajadi dan selamat
  • GMP, halal, lulus KKM

Kandungan Produk

  • Ekstrak Vitanim E - Vitamin yang dirumus khas untuk membantu menyelesaikan masalah muka berlubang, mengecilkan pori-pori dan mengembalikan keremajaan kulit
  • ACD Fruit Mix - Formula khas yang direka mengikuit keperluan kulit muka kita
  • Ekstrak Pati Rose Jepun - Bauan dari ekstrak pati Rose Samurai yang menyegarkan
  • Water Based Cream - Mudah meresap ke dalam kulit kita
  • Aqua, Carboner dan Phytofuse
  • 100% bahan semulajadi
Cara Menggunakan PROFIX

  • Basuh muka dengan sabun anti-bakteria/sabun biasa. kemudian sapukan krim sehingga rata
  • Dengan pergerakkan tangan memutar ke arah lawan jam. Gunakan setiap pagi dan malam
TESTIMONI PROFIX






Macam mana nak dapatkan PROFIX?

 Terus whatsapp 017 476 4816
Anda boleh follow instagram profix_mukaberlubang

HARGA ?

1 unit PROFIX = RM 50
Postage RM 8 (SM) RM 10 (SS)






Wednesday, 31 May 2017

Anak Perantau Berpuasa

Assalamualaikum 😊

tengok tajuk pun dah sedih kan? well tahun ni first time berpuasa di negeri orang, tak dapat nak berpuasa dengan family πŸ˜” sedih yaa memang sedih. sebelum ni aku laa yg tolong mama beli makanan, tolong masak kat dapur, masak makanan untuk sahur sama-sama. maklumlah anak perempuan sorang jer kan? so memang kami berdua lah yg bertungkus lumus siapkan juadah untuk ahli keluarga yg lain.
tapi tahun ni aku terpaksa sambut jauh dari keluarga sebab cuti semester start lepas raya. so pengalaman yg baru jugak untuk aku sebenarnya sebab tinggal dua semester je lagi nak habiskan study. 
dan memandangkan kali ni aku busy dengan Final Year Project aku jugak, aku hanya dapat balik beraya jer nanti. well doakan FYP aku tu berjalan lancar guys. lepas jer present nanti aku rasa macam lepas satu beban yg dok pikul selama 6 bulan ni. memang takut weyh kalau tak lepas. maklumlah kos animation ni susah sikit. semua benda kita kena buat sendiri. bukan main copy paste jer. lepastu pulak bidang animasi ni selalunya dikritik oleh orang2 seni. otak diorang ni lain macam sikit. soalan bodoh pun boleh buat kita fail πŸ˜₯
benda yg aku paling takut sekali nak cari tiket bas nanti. hahaha kalau tak jumpa merana lah aku raya kat sini sorang2. kadang aku terpikir jugak, macam mana lah kan nak perantau yg dok luar negara tu? mesti diorang lagi sedih kan? ye lah, jgn kata nak sambut puasa, balik raya pun tak boleh. aku yg tak dapat balik puasa pun menangis. inikan pulak diorang tu. 
okay lah sikit ja coretan malam-malam ni. have a good night semua πŸ’•

Thursday, 25 May 2017

GIVE AWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 😊

Hai. tibalah masa aku pulak nak buat giveaway haha asyik join yang orang jer. okay marilah sama2 kita meriahkan giveaway ni. hadiahnyaa misteri you alls mana boleh cakap. kena join dululah yerr
okay syarat-syarat dia mudah saja follow kat bawah ni πŸ‘‡

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU' dan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih secara random

Semoga Berjaya

Saturday, 20 May 2017

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih

As-Salam


Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih di sponser oleh Emas Putih , Jimat Melancong Miamorzafirah , Saya Iday Mastura , Ryyhan , Uyul Rosli , Homestay Murah Melaka , Wawa Ashihara , Izzat Nazmi , Maisarah , Iuzira , Alepz , The Ruka , Dayang Deno , Hke Source , Ainy Zain , Shahera Perfume , Jiwarosak , Alepz , DiaHoney Lima Waktu

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih | Salam. Alhamdulillah terima kasih kepada sponser-sponser yang telah memberi kepercayaan kepada uzu untuk menjalankan Giveaway ni setelah sekian lamanya uzu berehat dari buat Givaway ..Dah lama sangat tinggal kan dunia giveaway. Haa maafkan uzu atas kelewatan.. Sepatutnya dah start lama dah tapi hm hm ada problem sikit . So uzu dipetang Ahad ni nak ambik kesempatan nak buat cecepat Giveaway ni eh.. Kesian korang tertunggu-tunggu..

Hadiah
Cash RM 50 x 20 Pemenang 
Start
8 May 2017 - 8 June 2017

MEMORIES CREATED

Assalamualaikum. baru ada masa sikit nk update blog ni. btw nak cerita pasal cuti mid sem baru2 ni. so aku sebenarnya dah lama teringin nak p 'island hopping' kat langkawi tu sebab dalam banyak2 yg tu aku belum sempat p walaupun dekat je. haha 

so aku p 3 hari 2 malam. kereta ada sponsor so jimat duit sikit. hehe. aku stay hotel dekat pekan kuah je dekat kalau nak naik feri nanti. okay so kitorang book bot pukul 9.30 then pagi2 dah bangun sebab takut lewat. jauh jugak naiknyee sampai Cenang nuh. okay dan sampai aku ingatkan time bukan cuti ni tak ramai rupanya lebih kurang je. haha tapi takdelah crowded sangat. 



 okay this is morning view kat tempat tunggu bot tu. lawa serius lawa. aku tak pandai nak snap so mana sempat jelah. haha

dua-dua dah hitam padahal baru sangat kot sampai. so hakak kena baiki muka lah bila balik nanti 
 okay lepas semua penumpang dah sampai, baru bot boleh gerak. and tempat first kitorang sampai, Pulau Beras Basah. air laut sumpah cantik weh. takyah pergi sampai Sipadan. sini pun lebih kurang je. jenih nampak habis dalam2 tu. haha 
aku jenis suka main tempat dalam tapi Jat tak bagi. bising dia aku p jauh2 macam lah takdak orang kat tempat jauh tuu. last2 dia naik awal sebab panas dia kata. then air tu macam melekit2 kan
 brother sister ni weh. aku bawak dia sebab cuti sem lama sangat budak nii. mula2 Ya Allah malasnak ikut. nak dok rumah je kerja. last2 mama bising baru lah dia setuju nak ikut. 
so impian budak tu nak bawak aku datang sini dah tercapai. last kitorang travel jauh pergi Melaka je. tu pun dua tahun lepas. senyum sepanjang masa dia waktu ni. mengada
 okay lepas 1 jam kat pulau tu, diorang bawak pergi 'eagle feeding' tempat untuk bagi helang makan. berhenti bot macam ni je lepastu tengok lah helang tu kutip makanan dekat permukaan air
laju siakk diorang ni nak snap pun tak sempatt
okay lepas tuu terus p 'Tasik Dayang Bunting' last aku p Langkawi lalu jaa kot tasik tu. skrg dah boleh mandi dah kat sana. gambar tak banyak sebab kejar masa. nak masuk sini soran RM 3 kalau ada Mykad and kalau orang Langkwi free you alls 
ptg tu kitorang lepak pantai Cenang walaupun letihnya Ya Allah sahaja yang tauu. sebab takmau rugi punya pasal, sanggup jaa

πŸ’ž
 okay hari last kat Langkawi. sobs
jat ajak naik cable car ni. pagi tu otw nakp hujan lebat. dalam hati ni dah sedih dah takut tak boleh naik naik sebab hujan lebat gila. Alhamdulilah sampai sana hujan dah stop, cuma kabus sikit jaa. dapat jugak lah naik
nakp mana tu bang 😜
waktu tangkap tak rasa gayat. bila tengok balik boleh tahan laaa πŸ˜…

thank you sayang untuk cuti kali ni. macam you cakap, kita cipta lagi kenangan lepas Melaka haritu. next?


Thursday, 20 April 2017

3 YEARS AND STILL COUNTING

Holla. entry kali ni nak cerita pasal bestfriend hakak kat unikl ni. ramai sebenarnya tapi geng ni la yg study sampai rabak sekali, overnight sekali, tong2 duit nakp mana2 sekali, tukang sign kehadiran kalau salah sorang takpi kelas. haaa todiaaaa πŸ˜…
dua orang ni memang sah2 laa nampak couple tuu tapi lagi dua ni bukan ehh? sebab masing2 ada buah hati masing2
mula2 kenal bapak perangai macam malaikat jer. tapi bila dah lama Allahuuu πŸ˜‚
sampai kentut pruttt pruuuttt pun tak kisah dahh. bukan perempuan yaaa. laki nuhhh lakiii
btw aku harap kita dapat kekalkan friendship ni sampai bila2 wehh. nanti kenduri aku datang tolong apa patut. memang tak lah nak bagi korang dok senang lenang jer πŸ˜” 
doakan kitorang grad sesama kehhh .tenkiuuu




Tuesday, 18 April 2017

Habukkkk pufff puffff

hahahaha. rasa dah lama tak menulis dalam blog. sibuk nak oii. nak kawinnn. ehh ? takde lahh gurau2. okay nak cerita apa ekk? hmm setahun doh tinggal blog ni. banyak benda kalau nak cerita. so simple kan ajelah k? boleh tak boleh tak? okay sekarang aku dah final year :)
yeay for me. tak lama dah nak habisssss. tapi nanti kalau dah habis mesti rindu kan? sudah semestinya laa. 4 tahun kot study sesama. sobss
btw skrg aku busy sikit untuk aku punya FYP 1. kitorang ada dua FYP so memang nerakalah jawabnya. hahaha okay gurau
nanti aku update ahh kerja2 FYP aku kat sini untuk korang tengok. komen2 ke kan kot laa rajin
hehehe. then Alhamdulilah still dengan org yang sama. korang doa2 kan lah yer :)
dugaan tu biasalah tapi kalau nak lama kenalah sabar kan :)
thats all for tonight sbb aku penat nak tidurrrr. night muah!