WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Thursday, 25 May 2017

GIVE AWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 😊

Hai. tibalah masa aku pulak nak buat giveaway haha asyik join yang orang jer. okay marilah sama2 kita meriahkan giveaway ni. hadiahnyaa misteri you alls mana boleh cakap. kena join dululah yerr
okay syarat-syarat dia mudah saja follow kat bawah ni 👇

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU' dan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih secara random

Semoga Berjaya

Sunday, 21 May 2017

Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist

http://www.blogeyja.com/2017/05/segmen-blog-eyja-dot-com-carik-bloglist.html
klik banner untuk join ☝

1. Follow blog http://www.blogeyja.com/
3. Buat tajuk: Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist
4. Copy gambaq kat ataih, paste dalam entry anda. Publish.
5. Backlink entry hampa kat komen bawah ni.
Dah, settle. Segmen berlangsung selama sebulan (13/5/2017 - 12/6/2017). Pakat habaq kat kawan biaqpi depa join sama!

"GIVEAWAY TOP UP BY Blogbabyshambles"


klik banner untuk join 👆

Syarat- Syarat Penyertaan

1. Sila ikut syarat dengan jujur

2. Follow blog Babyshambles  

3. Like page FB Blogbabyshambles
    Like page FB Detoks Tea Medina Desire 

4. Follow instagram @detoxteamedinadesire1 dan @orangekecik

5. Buat satu enteri bertajuk "GIVEAWAY TOP UP BY Blogbabyshambles" dan linkkan ke sini

6. Tinggalkan link anda di kotak ruangan komen dalam entri ini sahaja

7. Pemenang akan ditentukan melalui random.org
Senarai Hadiah

1. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
2. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
3. Hadiah akan bertambah jika bilangan peserta melepasi target

Tarikh  Penyertaan

11 May 2017 - 8 June 2017

Jemput join dan selamat berjaya gais 😍

GIVEAWAY BY BCSB : ROAD TO 100K VIEW

klik banner untuk join 👆

Syarat-syarat:

1. Wajib follow blog BCSB.

2. Wajib follow Google Plus

3. Follow IG bagi yang ada akaun IG. 

4. Tulis entri bertajuk GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW,  letak banner di atas dan backlink ke entri ni. Tinggalkan URL pada komen di blog owner 

selamat mencuba 👐

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

Assalamualaikum

klik banner untuk join

okay for me blog busyra sangat simple, menarik dan tertarik !

Syarat-syarat:

1. Follow blog BusyraTakiyudin

2. Follow G+ google (ada di sidebar)

3. Like page blog busyra

5. Buat 1 entri, letak banner dan backlink kan ke entri ini.

4. Sebut 3 perkataan menggambarkan blog BusyraTakiyudin (contoh: simple, kemas, comot) hehe

5. Tinggalkan link entry di ruangan komen

GIVEAWAY BUSYRA TAKIYUDIN: SAYA NAK SHOPPING CREDIT RM1000!!

Assalamualaikum. jom kita ramai-ramai meriahkan GA ni 


klik banner untuk join 

aku memang suka join giveaway ni mana tahu rezeki kan? jom la kita ramai-ramai join kalau bertuah boleh laa dapat barangan yang kita nak. hehe 

apa yang aku nak daripada SGSHOP ?


tadaaaa! haha aku ni perempuan tapi tak minat heels. aku minat sport shoes. so kiranya hobi aku ni kumpul sport shoes jelaa. memang minat sangat2. takde lagi warna pink ni so kalau dapat Alhamdulilah laa 😍

sini aku nak review sikit pasal SGSHOP ni. barang dia memang kaw2 murah weyh. seruiss. nasib aku join GA ni dapat jugak aku info pasal website ni. lepasni kalau nak beli apa2 boleh masuk sini jaa. bukan kasut ja wehh macam-macam ada. so kalau korang nak cari apa2 barang boleh klik SGSHOP ni tauuu. semoga bermanfaat 💓

syarat-syarat

1. Buat satu entri (letak banner sekali)

2) nyatakan satu barang yang korang nak beli dalam SGshop

3) Backlink kan ke entri ini

4) tinggal kan entri di ruang komen di entri itu

5) share entri korang di laman sosial (facebook)

Saturday, 20 May 2017

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih

As-Salam


Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih di sponser oleh Emas Putih , Jimat Melancong Miamorzafirah , Saya Iday Mastura , Ryyhan , Uyul Rosli , Homestay Murah Melaka , Wawa Ashihara , Izzat Nazmi , Maisarah , Iuzira , Alepz , The Ruka , Dayang Deno , Hke Source , Ainy Zain , Shahera Perfume , Jiwarosak , Alepz , DiaHoney Lima Waktu

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih | Salam. Alhamdulillah terima kasih kepada sponser-sponser yang telah memberi kepercayaan kepada uzu untuk menjalankan Giveaway ni setelah sekian lamanya uzu berehat dari buat Givaway ..Dah lama sangat tinggal kan dunia giveaway. Haa maafkan uzu atas kelewatan.. Sepatutnya dah start lama dah tapi hm hm ada problem sikit . So uzu dipetang Ahad ni nak ambik kesempatan nak buat cecepat Giveaway ni eh.. Kesian korang tertunggu-tunggu..

Hadiah
Cash RM 50 x 20 Pemenang 
Start
8 May 2017 - 8 June 2017

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway


hai. klik banner untuk join 💓

Contest start & end
6 MAY  – 6 JUN 2017

*Everyone in Malaysia can enter
*Winner will be chosen with random.org
*Winner will be inform by email
*After received prize; Calendar 2017 Frame -Winner need to publish 1 entry in blog or social media about winning this contest


THANK YOU & GOOD LUCK !

"Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"

Assalamualaikum. jom meriahkan GA ni 💃


klik banner 👆 kalau nak join. selamat mencuba 😀

Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.

MEMORIES CREATED

Assalamualaikum. baru ada masa sikit nk update blog ni. btw nak cerita pasal cuti mid sem baru2 ni. so aku sebenarnya dah lama teringin nak p 'island hopping' kat langkawi tu sebab dalam banyak2 yg tu aku belum sempat p walaupun dekat je. haha 

so aku p 3 hari 2 malam. kereta ada sponsor so jimat duit sikit. hehe. aku stay hotel dekat pekan kuah je dekat kalau nak naik feri nanti. okay so kitorang book bot pukul 9.30 then pagi2 dah bangun sebab takut lewat. jauh jugak naiknyee sampai Cenang nuh. okay dan sampai aku ingatkan time bukan cuti ni tak ramai rupanya lebih kurang je. haha tapi takdelah crowded sangat. 



 okay this is morning view kat tempat tunggu bot tu. lawa serius lawa. aku tak pandai nak snap so mana sempat jelah. haha

dua-dua dah hitam padahal baru sangat kot sampai. so hakak kena baiki muka lah bila balik nanti 
 okay lepas semua penumpang dah sampai, baru bot boleh gerak. and tempat first kitorang sampai, Pulau Beras Basah. air laut sumpah cantik weh. takyah pergi sampai Sipadan. sini pun lebih kurang je. jenih nampak habis dalam2 tu. haha 
aku jenis suka main tempat dalam tapi Jat tak bagi. bising dia aku p jauh2 macam lah takdak orang kat tempat jauh tuu. last2 dia naik awal sebab panas dia kata. then air tu macam melekit2 kan
 brother sister ni weh. aku bawak dia sebab cuti sem lama sangat budak nii. mula2 Ya Allah malasnak ikut. nak dok rumah je kerja. last2 mama bising baru lah dia setuju nak ikut. 
so impian budak tu nak bawak aku datang sini dah tercapai. last kitorang travel jauh pergi Melaka je. tu pun dua tahun lepas. senyum sepanjang masa dia waktu ni. mengada
 okay lepas 1 jam kat pulau tu, diorang bawak pergi 'eagle feeding' tempat untuk bagi helang makan. berhenti bot macam ni je lepastu tengok lah helang tu kutip makanan dekat permukaan air
laju siakk diorang ni nak snap pun tak sempatt
okay lepas tuu terus p 'Tasik Dayang Bunting' last aku p Langkawi lalu jaa kot tasik tu. skrg dah boleh mandi dah kat sana. gambar tak banyak sebab kejar masa. nak masuk sini soran RM 3 kalau ada Mykad and kalau orang Langkwi free you alls 
ptg tu kitorang lepak pantai Cenang walaupun letihnya Ya Allah sahaja yang tauu. sebab takmau rugi punya pasal, sanggup jaa

💞
 okay hari last kat Langkawi. sobs
jat ajak naik cable car ni. pagi tu otw nakp hujan lebat. dalam hati ni dah sedih dah takut tak boleh naik naik sebab hujan lebat gila. Alhamdulilah sampai sana hujan dah stop, cuma kabus sikit jaa. dapat jugak lah naik
nakp mana tu bang 😜
waktu tangkap tak rasa gayat. bila tengok balik boleh tahan laaa 😅

thank you sayang untuk cuti kali ni. macam you cakap, kita cipta lagi kenangan lepas Melaka haritu. next?


Thursday, 20 April 2017

3 YEARS AND STILL COUNTING

Holla. entry kali ni nak cerita pasal bestfriend hakak kat unikl ni. ramai sebenarnya tapi geng ni la yg study sampai rabak sekali, overnight sekali, tong2 duit nakp mana2 sekali, tukang sign kehadiran kalau salah sorang takpi kelas. haaa todiaaaa 😅
dua orang ni memang sah2 laa nampak couple tuu tapi lagi dua ni bukan ehh? sebab masing2 ada buah hati masing2
mula2 kenal bapak perangai macam malaikat jer. tapi bila dah lama Allahuuu 😂
sampai kentut pruttt pruuuttt pun tak kisah dahh. bukan perempuan yaaa. laki nuhhh lakiii
btw aku harap kita dapat kekalkan friendship ni sampai bila2 wehh. nanti kenduri aku datang tolong apa patut. memang tak lah nak bagi korang dok senang lenang jer 😔 
doakan kitorang grad sesama kehhh .tenkiuuu




“Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru”

http://www.nurinaizzati.com/2017/04/bandung-souvenirs-giveaway-by-nafas-baru.html

Assalamualaikum :) hai salam Jumaat semua. mari ramai2 join segmen sis kita sorang ni. kita dah join :P

click jer kat banner atas tuu 

Insya Allah, tidak ada ruginya anda menyertai giveaway ini. Anda hanya perlu mengikuti syarat-syarat mudah dia

Hadiah-hadiah yang ditawarkan:


    1.       Beg + Key Chain – 10 Pemenang  
2.       Fridge Magnet – 10 Pemenang  
                                                   3.       Key Chain – 10 Pemenang


Tuesday, 18 April 2017

Habukkkk pufff puffff

hahahaha. rasa dah lama tak menulis dalam blog. sibuk nak oii. nak kawinnn. ehh ? takde lahh gurau2. okay nak cerita apa ekk? hmm setahun doh tinggal blog ni. banyak benda kalau nak cerita. so simple kan ajelah k? boleh tak boleh tak? okay sekarang aku dah final year :)
yeay for me. tak lama dah nak habisssss. tapi nanti kalau dah habis mesti rindu kan? sudah semestinya laa. 4 tahun kot study sesama. sobss
btw skrg aku busy sikit untuk aku punya FYP 1. kitorang ada dua FYP so memang nerakalah jawabnya. hahaha okay gurau
nanti aku update ahh kerja2 FYP aku kat sini untuk korang tengok. komen2 ke kan kot laa rajin
hehehe. then Alhamdulilah still dengan org yang sama. korang doa2 kan lah yer :)
dugaan tu biasalah tapi kalau nak lama kenalah sabar kan :)
thats all for tonight sbb aku penat nak tidurrrr. night muah!